reklámszöveg és hirdetési szöveg írás

A sikeres tartalomírás titka 5 egyszerű pontban

Tartalomjegyzék

A tartalomírás mindig az olvasó embernek szól, sosem a keresőrobotoknak, vagy azért, mert  ki kell tölteni valamivel a közösségi média felületeinket. A leglényegesebb, hogy legyen benned empátia, céltudatosság és az írástechnika mellett legyen megfelelő piacismereted. 

Elmondom, öt pontban, hogy mitől lesz sikeres a tartalomírás:

  1. A közönséged csak a számára értéket nyújtó tartalmat fogja fogyasztani, csak így érhetsz el hatást.
  1. A tényleges tartalomfogyasztás építi, növeli a márkád ismertségét.
  1. A márkatudatosság kimondatlanul is a kínált termékek, vagy szolgáltatások fontolóra vételét hozza magával.
  1. A tudatalatti vonzódás nyitottságot, így már egy szűrt és  magas színvonalú értékesítési lehetőségeket teremt. Mondhatjuk úgy, hogy megszerettetjük vele magunkat és azt, amit kínálunk. 
  1. A magas színvonalú értékesítési lehetőségek sorozata nagymértékben fogja átalakítani a bevételed. 

A jó tartalomírás nyomán feltámadó kereslet elért eredmény lesz, nem taktikai húzás és nem a véletlen műve!

Sajnos a legtöbb vállalkozás pusztán a maga szempontjai szerint hoz(at) létre tartalmakat. Azt tekinti célnak, hogy hogy támogasa a social csatornáit, vagy a SEO szempontból fontosnak kikiáltott szövegmennyiséget produkálja.

Ha pusztán taktikára építed a tartalomírást, vagy bármely kampányod, azt nem biztos, hogy ténylegesen olvassák, megértik, és nem vált ki hatást. Ezzel nem mélyül el a márkatudatosság így unalmassá és “izzadságszagúvá” válik.  De akkor mi a megoldás?

Tartalomírás címen FIGYELMET veszünk, nem pedig „lead” -et vagy eladást vadászunk. 

Az emberek többet olvasnak, mint valaha és érdeklődnek is. Kérdéseikre, olyan ismerősen csengő szavakkal kell válaszolnod amik az ő  fejükben motoszkálnak. A kereső, olvasó ember SZÁNDÉKÁT kell megértenünk, így tudunk hatni rá.

A tartalomírás az esetek többségében nem direkt eladás lesz, hanem oktató, szórakoztató,  “HÍRÉRTÉKŰ” anyag . Ez a varázsszó működik, a tartalom egy csapásra vevőközpontúvá válik. 

Arról szóljon és olyan stílusban, ami valójában érdekli a  TE közönséged, (vevőid), nem pedig arról, amit te kigondolsz, hogy ő szeretne… Az emberek sokszor pusztán a törődést veszik meg – azt, hogy érzik, fontosak valahol. Hogy meg tudod oldani a problémájukat…

Nagyobb elkötelezettséget, csak a jól megválogatott, kitalált, alakított tartalom hoz el, illetve a pozitív élmények, tapasztalatok sora alakít ki. Tulajdonképpen a többi csak eszköz: hírlevél készítés, blog írás, honlap, vagy webshop szövegének megírása – ez már csak forma.

Az értékesítésedet minden esetben a megalapozottságra kell építened, nem a véletlen hangulatokra. Ekkor jöhet el az a vágyott  pillanat, amikor már nem te adsz el, hanem tőled vesznek.

Fülelni kell a piacot, hiszen beszél! – következetes munkával, nagyfokú empátiával és folyamatos  optimalizálással a siker is eljön.

Ez jelenti azt, hogy vevőül beszélni!

tartalommarketing írás célcsoportra szabva
Tartalommarketing és szövegírás e-book az ütős rólunk oldal

Bemutatkozó oldal szövegírás

Magadról, a cégedről írni a legnehezebb, ezzel szinte mindenki így van. Elmondom 12 oldalban hogyan érdemes úgy láttatnod magad, hogy a leendő vevőd, ügyfeled szemében hitelessé válj. Segítek abban, hogy kihagyhatatlan lehetőségként tekintsen rád.
Hasznosnak találtad a cikket? Oszd meg:
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email

Ezeket is érdemes elolvasni

Szórólap minta szöveg készen

Van nektek szórólap minta szövegetek? – Szövegíróként gyakran találkozom az olyan megkereséssel, hogy adjak egy mintaszöveget szórólapra, és a többit majd megoldjuk valahogy.Elgondolkodtam – vajon létezik olyan szuperszöveg, ami kész sablonként bármire ráhúzható? Amit egyszerűen

Elolvasom a bejegyzést »

Az álláshirdetés szövegírás titka

Jobmarketing képzés a gyakorlatban Marketing ügynökségként értéket kell teremtenünk  a cégek számára. Jelenleg a legnagyobb értékek egyike a jó munkavállaló, ahogy mondani szokták, a megfelelő ember a megfelelő feladatra. A termékek és a szolgáltatások hirdetésén

Elolvasom a bejegyzést »

Hogyan érdemes összerakni egy ütős „Rólunk" oldalt? - e-book letöltése

Töltsd ki az alábbi űrlapot és máris küldöm neked az e-book-ot