marketing copywriter szolgáltatás

Copywriter

Tartalomjegyzék

frissítve: 2021.

Mit jelent a copywriter szó magyarul? – Szövegíró. Marketing szövegek, értékesítési és reklám szövegek, hirdetések, szlogenek kiagyalója. Lehet marketingszakember, újságíró, ötletgazda, akinek a szövegírás a szakmája. (Én is copywriter vagyok).

A copywriter szó jelentése

Az angol copy, másolni szóból ered, mivel azokat a reklámcédulákat, szórólapokat nyomtatták, másolták, amit az “ős -szövegírók” írtak a 19. században. Ma ez a kifejezés a marketing szövegírót jelenti angolul. Sokan hallják félkre és a “copyright”- kifejezésból, a szerzői jogból gondolják eredeztetni, de ez tévedés.

A copywriter munkája az írás, a szavak olyan átrendezése, hogy ezáltal a dolgok jobban eladhatók legyenek. Amiről meg jobban írnak, azt jobban is lehet eladni.

Ez az értékesítés szöveges formája, a reklámszöveg, a SEO, a sales szöveg, a hirdetésszöveg. De ennél sokkal több van benne. Egyfajta művészet, melylel befolyásolni lehet az emberek viselkedését. Ha jó copywriter akar lenni valaki, akkor ezeket tudnia kell.

Mik a fontos tulajdonságai?

A leginkább lényeges, hogy merjen és tudjon kérdezni. Legyen kíváncsi, utánajárós típus. Tudja és használja is az érzelmek erejét, tudjon mesélni, legyen gazdag szókincse és lásson bele a célcsoport preferenciáiba.

Fontos az is, hogy legyen egyfajta affinitása a téma iránt. Sokan szakosodnak valailyen irányba, legyen ez akár egy iparág, egy célcsoport, vagy egy konkrét termékkör. Vannak jó kismama-baba írók, állattartóknak írók, de ipari, nyomdai, B2B copywriterek is, akár külön nyomda, vegyipar, vagy építészet témában.

Sokan szakmájuk kapcsán lesznek bloggerek, vagy szövegírók, így például vannak orvosi szöveg szakértők, vegyipari, vagy kutatási-fejlesztési témában írók.

Aztán vannak generalisták is  – főként a kezdő, vagy nagyobb ügynökségi területen, akiknek majdnem mindegy mi a téma, úgy is tudják hozni a papírformát.

A értéket teremt a szavaival

 A hatékony szövegírás megkönnyíti döntést, inspiráló, vágyat keltő és növeli a vásárlások számát. Ehhez számtalan eszköze van, melyek okos keverése, használata segíti a végső eredmény elérését.

  1. Meghatározott közönséget címez
  2. Felkelti a figyelemet, érzelmekre hat
  3. Egyedi előnyöket vagy ígéreteket kínál
  4. Bizalmat ébreszt, elköteleződést erősít
  5. Cselekvésre ösztönöz

A jó copywriter teszteli a szöveget az eredmények javítása érdekében

Néhány egyszerű  módosítás 10%-kal, 20%-kal vagy akár 150%-kal is növelheti a válaszadási, vagy az eladási arányt, ezért érdemes tesztelni a különböző üzeneteket és címsorokat. Fontos mindent nyomon követni, mérni, hogy megértsük, mi működik és mi nem.

Mennyit kell érte fizetni?

A feladat bonyolultságával egyenes arányban változik a szövegírás ára, vannak olcsóbb és drágább projektek. Ez az ár persze a szövegíró tapasztalatát is tükrözi.

Tartalommarketing és szövegírás e-book az ütős rólunk oldal

Bemutatkozó oldal szövegírás

Magadról, a cégedről írni a legnehezebb, ezzel szinte mindenki így van. Elmondom 12 oldalban hogyan érdemes úgy láttatnod magad, hogy a leendő vevőd, ügyfeled szemében hitelessé válj. Segítek abban, hogy kihagyhatatlan lehetőségként tekintsen rád.
Hasznosnak találtad a cikket? Oszd meg:

Ezeket is érdemes elolvasni

Link

Olyan elem, hivatkozás, amelyre kattintva egy másik dokumentumhoz, oldalhoz, szövegrészhez, videóhoz, stb. jutunk. A link szövege mindenképpen tartalmazzon kulcsszót, ez keresőoptimalizálás miatt fontos.

Elolvasom a bejegyzést »

Hogyan érdemes összerakni egy ütős „Rólunk" oldalt? - e-book letöltése

Töltsd ki az alábbi űrlapot és máris küldöm neked az e-book-ot