Egészség témájú szövegek – első a bizalom!

Az egészség az a téma, amiben mindenki érdekelt, éppen ettől válik nehéz és összetett feladattá írni róla. Nagyon sok iparág számára aktuális, az utóbbi hetekben sok megkeresést kaptam rá.

Nem csak orvosok, természetgyógyászok, táplálékkiegészítő forgalmazók, hanem biztosítás-befektetés témájú oldalak, magazinok, sőt éttermek is fontosnak tartják. Az embereknek viszont már sok helyről sok ismeretük van: egyensúlyoznom kell szövegíráskor tehát a tudományos szakkifejezések, a bulvárhírek és a sokak számára riasztó orvosi tények között, mindamellett valótlan, unalmas és elcsépelt sem lehet.

A jó weboldal „páciensül” beszél, nem orvosi nyelven. ha érthetően tudunk beszélni arról, ami a témában fontos, akkor el is olvassák és ettől semennyit sem csorbul a szaktekintély.

Az egészség témára keresnek, így SEO szempontból sem mindegy, hogy szövegíráskor milyen szavakat használunk.

Mi a jó kulcsszó egészség témájú szövegírásnál?

Általánosságokkal nem jutunk sokra, fontos, hogy nevén nevezzük a dolgokat: elhízottak figyelmébe, derékfájás ellen, hatásos fogyókúra, visszérpanaszok, lisztérzékenység, puffadás, stb. Akinek ez a baja annak a figyelme sokkal élesebb ezekre a szavakra. Lehet, ha egy termék pl. sok mindenre jó, akkor külön cikkeket kell szentelni minden főbb területének.

Kulcsszavunk maga a betegség, vagy állapot, de a célcsoport is: diabéteszesek, vesebetegek, allergiások, stb. Meg kell fogalmazni a problémát és az arra nyújtható megoldást. A tények mellett az érzelmeknek (mind pozitív, mint a gyógyulás, változás, lefogyás vágya, mind negatív, pl. félelem, aggódás, elkerülés) is szerepe van.

Egészség témájú oldal szövegírásánál nem szól az egész oldal a termékről, szolgáltatásról. Írunk felvilágosító cikkeket, tudnivalókat, híreket a témában, mellyel az oldal látogatóinak bizalmát kell megerősíteni. Ebben a témában a bizalom talán még nagyobb szerepet játszik, mint más területen, hiszen a legdrágább kincsünkről van szó!