Hogyan dolgozik egy marketing szövegíró?

Szövegírás rendelés menete, folyamata

Az online marketing szövegírás viszonylag új szakma, ebben a formájában pár éve létezik és én az elsők között voltam, aki már a kezdetektől írta a készülő weboldalak, kampányok, blogok szövegeit.

  • Ügyfeleink elsősorban hazai kis és közepes vállalkozások, akik szeretnék magukat hatékonyabban kommunikálni a weben.
  • Webáruház tulajdonosok, akik kiszervezik a marketinget és csak a vevőikkel akarnak foglalkozni.
  • Dolgozunk együtt még más weboldalkészítő cégekkel, akik kompletten szövegezve adják át az oldalt, illetve SEO-s cégekkel illetve PPC kampánymenedzsmente vlgző cégekkel is az optimalizált tartalom előállításában.

Fontos, hogy mi partnerként dolgozunk veled, így a válaszaid, észrevételeid nagyban befolyásolják a végeredményt. Segítünk kalakítani, megtalálni a márkád hangját, tehát, amit mi mondunk, azt a vevőd veled azonosítja majd. Ezért mondom, hogy mi ” vevőül beszélünk” – helyetted szólunk, írunk.

A szövegírás rendelés menete

  1. Keress meg az oldalon keresztül, vagy telefonálj.
  2. Ha kitöltötted a kapcsolati űrlapot, hamarosan telefonon hívunk. Megbeszéljük a kéréseidet, ha ez hosszabb idő, akkor személyesen találkozunk, vagy egy skype konferencián egyeztetünk. Ajánlatot pontosan, a te igényeidre szabva adunk. (Projektáron dolgozunk, nem karakteresen és nem is óradíjasan. Áttekinthető és tételes lesz, amit kapsz.)
  3. Ha elfogadod az ajánlatot, akkor megbízási megállapodást kötünk, ennek része a titoktartás is, illetve a munkára 50% előleget kérünk. Bekérjük a szükséges anyagokat, információkat.
  4. A vállalt határidőre adjuk az első leadást, utána a projekt hossza rajtad is múlik, milyen gyorsan válaszolsz, küldöd az észrevételeidet. A pörgős munkát szeretjük jobban. Az árban 3 korrektúra forduló, javítás van benne.
  5. A végső leadás módját is tartalmazza a megállapodás, így lehet simán átadott file, vagy egyeztetés a webmestereddel és ő tölti fel, de meg is rendelheted azt, hogy mi töltsük.
  6.  Végszámlát készítünk.
  7. Leadás után még 14 nap garanciát vállalunk, ha valami hibát találnál, ingyen javítjuk.

A kiszervezett online marketingnél (rendszeres megbízásnál) a feladatokat a hónap elején egyeztetjük és az adott hónapot mindig előre számlázzuk, rendszeresen kommunikálunk, riportolunk.

Átláthatóan, logikusan, a weboldalkészítésbe és egyéb marketinges projektekbe illeszkedően partnerként dolgozunk.

Több szövegíró kollga van, a téma mindig ahhoz kerül, akihez a legközelebb áll. Igyekszünk több ezer referenciánkból mutatni a kéréshez lehető legközelebb álló régebbi munkát.