SEO szolgáltatás marketing okosan

SEO szolgáltatás: ilyen az okos keresőoptimalizálás 2022-ben

Tartalomjegyzék

Az online marketing SEO szolgáltatás nélkül nehezen képzelhető el. A sokféle ügyfélszerző csatorna közül pont a keresőből jövő látogatók azok, melyek – ha okosan építed fel a SEO stratégia lépéseit – a leggazdaságosabb és legrelevánsabb vevői szegmenst alkothatják. Ebben a cikkben a részletekről lesz szó:

De vajon mit takar nálunk, egy alapvetően tartalmat előállító cégnél a keresőoptimalizálás szolgáltatás?  

Nagyon is sokféle tevékenységet, melyek ahhoz kellenek, hogy a keresőben a weboldal, webáruház a számodra releváns, és konverziót hozó kulcsszavakra előrébb kerülhessen.

Miért éri meg velünk végeztetni a SEO stratégia megalkotását és a SEO kivitelezést is? – Nos, mi a Te ügyfeleid, vevőid szemszögéből nézzük a dolgot. 

Marketing és SEO szövegíróként mi megfordítottuk a sorrendet. A legtöbb SEO cég a technikai elemeket és a linképítést teszi első helyre. 

Mi azt mondjuk, hogy ne csak elöl legyél, hanem el is tudjál adni a keresőoptimalizált tartalmaddal. Nem pusztán az ajtóig visszük az ügyfelet, hanem akár végig az eladási/konverziós folymaton. Ezt talán kevesebben vállalják fel azok közül, akik keresőoptimalizálnak. 

Több, mint 10 év tapasztalatával tudjuk, hogy a puszta helyezés nem minden. A

Végső soron az a lényeg, hogy a bevételeid egyre növekvő arányban jöjjenek a Google organikus találataiból. Mint itt, egy ügyfelünknél:

forrás: Analytics nézet

A Google találati lista helyezés javítása a cél, ez bármely seo szolgáltatás alapja

Ehhez sokféle tevékenység kell, melyeket részben az oldalon magán, részben az oldalon kívül kell elvégezni. 

A SEO fajtái On site seo (technikai és tartalmi) és off site seo (linképítés)

A keresőoptimalizálási stratégia mindig ezen a 3 lábon áll. teljesen mindegy, hogy mivel foglalkozol, ezek a szempontok mindig fontosak.

Technikai megfelelőség, minőség33%
Tartalmi minőség (cikkek, oldalszövegek, blog, meta leírások, képek aláírásai, stb.)33%
A webhelyre mutató linkek mennyisége, és minősége, folyamatos növelése33%
Szerencse és megérzések 🙂1%
Az összetétel saját megfigyelés alapján

On site seo jelentése

Az on site seo az oldalon belüli keresőoptimalizálási műveleteket takarja. Ezek egy része a technikai seo: az oldal biztonsági SSL tanúsítványának, protokolljainak beállítása, a betöltési sebesség javítása, mobilos olvashatóság, indexelési beállítások, url-ek beállítása, átirányítások, stb. Ez más néven a technikai seo. Mi ezzel önállóan ne foglalkozunk, ezt általában a weboldal készítője, vagy webmestere végzi. ha kell segítünk, de a mi erősségünk a másik kettő:

Tartalmi keresőoptimalizálás szolgáltatás

 A tartalmi seo részben tartalommarketing, vagyis a seo stratégiának megfelelően írunk olyan tartalmakat, melyek fontosak az olvasóknak, tartalmazzák a megfelelően összeállított kulcsszólista elemeit és relevánsak a keresési szándékra.

Mit jelent a keresési szándék? (search intent)

Azt, hogy milyen kérdésekre keresnek választ, vagy milyen információt akarnak megtalálni. Ne feledd, te mindig megoldást kell adjál erre. Ez jelenthet természetesen kulcsszóra írt tartalmat, de még jobb, ha kulcsszó csoportokat veszünk figyelembe, kérdésekre válaszolunk, oktatunk, szórakoztatunk, ötleteket adunk, szakértői státuszt, márkát építünk.

A tartalmi on site SEO szolgáltatás menete

Meglévő oldal esetén egy SEO elemzést végzünk, hogy lássuk mire hol áll az oldal. Ez után a fő kulcsszavakra definiáljuk a konkurenseket és megnézzük, miben adak többet, vagy mást. magyarán azt vizsgáljuk meg, hogy egy adott kulcsszó, vagy keresőkifejezés top 1-3 helyéhez mit kell “tudnia” az adott oldalnak. 

Ennek alapján készül egy SEO stratégia

  1. Kiderül, hogy az eredmény milyen tartalomtípusokkal érhető el, 
  2. mennyi és milyen hosszú és tagolású szöveget
  3. illetve mennyi és milyen link struktúrát igényel.

A SEO stratégia nálunk kérhető önállóan is, mint szolgáltatás

Ekkor pontosan definiált feltételeket és tennivalókat adunk meg, és a keresőoptimalizálás kivitelezése végezhető akár cégen belül, vagy a vállalkozó maga is megteheti.

 A SEO folyamatot tudjuk mérni – ez egyfajta tanácsadás, egyszeri költséggel. Ennek árát őradíjasan számoljuk fel.

A tartalmi keresőoptimalizálás szolgáltatás menete:

Az első lépés egy konzultáció a webhely tulajdonosával, hogy mi szolgálja legjobban az üzleti célokat. Utána a munka kicsit más, ha induló, vagy ha meglévő oldal seo szolgáltatás menetét nézzük.

Új, induló honlap SEOMeglévő honlap SEO
Kulcsszószűrés, keresőszavak megtalálása, csoportosításaEddigi kulcsszavak felülvizsgálata, új, potenciális szavak keresése, csoportosítása
Az induló weboldal, vagy webáruház SEO szövegírásaTartalmi frissítés (meglevő tartalmak felügyelete, aktualizálása, optimalizálása)
Meta tag-ek megírásaMeta tag-ek megírása, optimalizálása
Blogírás, SEO cikkek írásaMeglevő cikkek frissítése, illetve újak írása
Képek leírása, alt tagok description-ok megadásaKépek SEO szempontú  felülvizsgálata, hiányzó helyek kitöltése
Egy táblázatban röviden ősszehasonlítottuk, miben tér el a folyamat.

SEO szolgáltatás és kivitelezés – Mindig a felmérés és annak eredménye, illetve az Ön kívánságai szerint készül. 

Az a lényeg, hogy a megfelelő keresőszavak megtalálása után ezekre előre juttassuk az oldalt, lehetőleg a találati lista elejére. Soha nem mondhatunk top1 helyet, általában a felső 3 hely célzása az elsődleges cél. 

Nem lehet egyben letudni az egészet

A SEO kivitelezés egy folyamatosan változó, áramló közegben való mozgás: mindig adódhatnak új keresőkifejezések, lehetnek új versenytársak, felbukkanhatnak új aspektusok a fő téma mellett.

Mikor hoz jó eredményt?

Akkor csináljuk jól a SEO kivitelezést, ha egy élő, folyamatos interakcióban vagyunk az oldallal és annak a keresési piacával. Ez nem megérzés, vannak rá seo programok, melyek magyar nyelven is működnek. Azzal kell számolni, hogy ezek a programok fizetősek, az ingyenes verzió vagy nincs, vagy olyan keveset ad, amivel töredékét tudnánk lefedni annak, amit valójában látni lehet és kell is a sikerhez.

A havi seo szolgáltatás bevételnöveléshez vezethet
kép forrás pexels

A SEO szolgáltatás két részből áll: 

1 – Az indulás előtti beállítások, technikai SEO

Első lépés a technikai keresőoptimalizálási beállítások elvégzése. Ezt vagy a te webmestered végzi el, vagy a mi partnerünk. Utána a mérések, meta tag-ek, Analytics, Search Console, illetve a célok mikro és makrokonverziók beállítása a Google Tagmanagerben. A főbb hibák, hiányosságok kijavítása, vagy az oldal tartalmi indulásának megalkotása. Ahogy mondani szokták, az oldalt stabilan a “startvonalra helyezzük”. De ez csupán a kezdet.

Sokan gondolják az, hogy “jól megseózzák” az oldalt, aztán majd megy. 

A lendkerekes autó is megy egy kicsit. Aztán lelassul, végül megáll. Sokkal nehezebb egy zuhanásból visszahozni az oldalt, mint el sem engedni a SEO folyamatot.

2 – Folyamatos havidíjas keresőoptimalizálás

  1. Tartalmi rések figyelése és a célzott potenciális kulcsszavakra új tartalmak, oldalak írása.folyamatosan kutatni új kifejezéseket, lehetőségeket
  2. az oldal tartalmának frissítése, pl. blog. 
  3. linképítés, megfelelő értékű és relevanciájú oldalakon való tartalom elhelyezése
  4. konkurenciafigyelés – az adott keresőkifejezésekre konkurens oldalak nyomon követése
  5. Riportok, jelentések készülnek, látod a folyamatot.

Google találati helyezés garanciát nem tudunk vállalni.

Ezt sokan kérdezik és sokan szeretnék, de nem megy. Mivel sok olyan tényező van, amire nem vagyunk hatással, ezt nem lehet felelőséggel bevállalni. Bármikor jöhet egy algoritmus frissítés, vagy egy piaci változás, ami átrendezheti a találati sort. A maximumot tesszük meg am a tudásunk és s SEO szoftvereink által megtehető, de a végeredményre garancia nem adható.

A sikerdíjas SEO nem a mi kenyerünk

Néhány online marketing ügynökség, vagy szabadúszó szakember kínál sikerdíjas SEO konstukciót, de mi nem. Sikerdíjas keresőoptimalizálás esetén sokszor vannak kisebb nagyobb buktatók, például nem engednek beleszólni abba, mire tartják elöl az oldalt. 

Vannak könnyebb és vannak nehezebb keresőkifejezések, lehetetlen lenne mindre sikergaranciát vállalni. Ezzel pont a lényeg vész el, hogy egy élő és interaktív kapcsolat legyen, ami a legjobban kiszolgálja az ügyfél érdekeit.

SEO szolgáltatás árak

Az “ingyen kattintás” sincs ingyen. Erre nehéz konkrét számokat mondani általában, Ezek irányárak, mindig konkrét, írásos ajánlatot adunk. Vannak olcsóbb, egyszerűbb témák és vannak nehezek. Egy mindennapos lakossági szolgáltatásnál biztos drágább egy prémium ingatlan, vagy  ipari szoftver pl.

Árajánlatot 1 munkanapon belül tudunk adni, ezek csak irányárak:

SEO felmérés díja weboldal 49.000+áfa ,Webshop 49.000-99000 Ft+áfa között

A technikai SEO óradíja 15.000+áfa

Mérések beállítása, (ha csak ez kell, mert az oldal jól megy) 60.000 Ft+áfa

Keresőoptimalizálási stratégia alkotás, mérés egyedi áron

Blogírás téma szerint egyedi áras

Cikkírás, linképítés mennyiségtől a a terület nehézségétől függően egyedi áras

Összefoglalás:

Most már érted, miért értékes egy tartalommarketing fókuszú SEO szolgáltatás 

A cikkek megírása, a tartalmak kitalálása, a külső oldalakon a cikkek elhelyezése rengeteg írott anyagot kíván. A mérések értelmezésében is jobb, ha látjuk mit csinál a konkurensed. 

A jó SEO szolgáltatás hosszútávú kapcsolatot feltételez:

Csodák nincsenek, de a következetes munka meghozza a gyümölcsét. A helyezés nem minden, az a cél, hogy neked megérje kivárni azt az időt, amire eredményes lesz és minél több és hasznosabb keresésre Te legyél az első számú találat. Ez lehet akár pár hét, de akár egy év is…

Végső soron az a cél, hogy a bevételeid egyre növekvő arányban jöjjenek a Google organikus forgalomból. Ha ezt szeretnéd, korrekt feltételekkel és 10+ év tapasztalattal várunk.

Tartalommarketing és szövegírás e-book az ütős rólunk oldal

Bemutatkozó oldal szövegírás

Magadról, a cégedről írni a legnehezebb, ezzel szinte mindenki így van. Elmondom 12 oldalban hogyan érdemes úgy láttatnod magad, hogy a leendő vevőd, ügyfeled szemében hitelessé válj. Segítek abban, hogy kihagyhatatlan lehetőségként tekintsen rád.
Hasznosnak találtad a cikket? Oszd meg:
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email

Ezeket is érdemes elolvasni

A honlap tartalma nem csak szövegből áll

Szövegíróként eddig szinte csak a szövegírásról beszéltem, pedig roppant fontos a tartalommarketing, vagyis egyéb tartalmi elemek rendszere is, hiszen látogatóinkat informálni akarjuk elsősorban. Azt szeretjük, és abban bízunk, amit ismerünk, tehát a webes tartalom létrehozásakor alkalmazkodnunk kell

Elolvasom a bejegyzést »

Hogyan érdemes összerakni egy ütős „Rólunk" oldalt? - e-book letöltése

Töltsd ki az alábbi űrlapot és máris küldöm neked az e-book-ot