SEO szolgáltatás: ilyen az okos keresőoptimalizálás 2024 -ben

Az online marketing SEO szolgáltatás nélkül nehezen képzelhető el. A sokféle ügyfélszerző csatorna közül pont a keresőből jövő látogatók azok, melyek – ha okosan építed fel a SEO stratégia lépéseit – a leggazdaságosabb és legrelevánsabb vevői szegmenst alkothatják. Ebben a cikkben a részletekről lesz szó:

De vajon mit takar nálunk, egy alapvetően tartalmat előállító cégnél a keresőoptimalizálás szolgáltatás?  

Nagyon is sokféle tevékenységet, melyek ahhoz kellenek, hogy a keresőben a weboldal, webáruház a számodra releváns, és konverziót hozó kulcsszavakra előrébb kerülhessen.

Miért éri meg velünk végeztetni a SEO stratégia megalkotását és a SEO kivitelezést is? – Nos, mi a Te ügyfeleid, vevőid szemszögéből nézzük a dolgot. 

Marketing és SEO szövegíróként mi megfordítottuk a sorrendet. A legtöbb SEO cég a technikai elemeket és a linképítést teszi első helyre. 

A képen egy olyan oldalunk mérése látható, ahol az organikus forgalomból jönnek a látogatók

Mi azt mondjuk, hogy ne csak elöl legyél, hanem el is tudjál adni a keresőoptimalizált tartalmaddal.

Nem pusztán az ajtóig visszük az ügyfelet, hanem akár végig az eladási/konverziós folymaton. Ezt talán kevesebben vállalják fel azok közül, akik keresőoptimalizálnak. 

Több, mint 10 év tapasztalatával tudjuk, hogy a puszta helyezés nem minden. A

Mi az a SEO? – erre sok meghatározás van, de végső soron az a lényeg, hogy a bevételeid egyre növekvő arányban jöjjenek a Google organikus találataiból. Mint itt, egy ügyfelünknél:

forrás: Analytics nézet

A Google találati lista helyezés javítása a cél, ez bármely seo szolgáltatás alapja

Ehhez sokféle tevékenység kell, melyeket részben az oldalon magán, részben az oldalon kívül kell elvégezni. 

A SEO fajtái On site seo (technikai és tartalmi) és off site seo (linképítés)

A keresőoptimalizálási stratégia mindig ezen a 3 lábon áll. teljesen mindegy, hogy mivel foglalkozol, ezek a szempontok mindig fontosak.

Technikai megfelelőség, minőség33%
Tartalmi minőség (cikkek, oldalszövegek, blog, meta leírások, képek aláírásai, stb.)33%
A webhelyre mutató linkek mennyisége, és minősége, folyamatos növelése33%
Szerencse és megérzések 🙂1%
Az összetétel saját megfigyelés alapján

On site seo jelentése

Az on site seo az oldalon belüli keresőoptimalizálási műveleteket takarja. Ezek egy része a technikai seo: az oldal biztonsági SSL tanúsítványának, protokolljainak beállítása, a betöltési sebesség javítása, mobilos olvashatóság, indexelési beállítások, url-ek beállítása, átirányítások, stb. Ez más néven a technikai seo. Mi ezzel önállóan ne foglalkozunk, ezt általában a weboldal készítője, vagy webmestere végzi. ha kell segítünk, de a mi erősségünk a másik kettő:

Tartalmi keresőoptimalizálás szolgáltatás

 A tartalmi seo szolgáltatás részben tartalommarketing, vagyis a seo stratégiának megfelelően írunk olyan tartalmakat, melyek fontosak az olvasóknak, tartalmazzák a megfelelően összeállított kulcsszólista elemeit és relevánsak a keresési szándékra.

Mit jelent a keresési szándék? (search intent)

Azt, hogy milyen kérdésekre keresnek választ, vagy milyen információt akarnak megtalálni. Ne feledd, te mindig megoldást kell adjál erre. Ez jelenthet természetesen kulcsszóra írt tartalmat, de még jobb, ha kulcsszó csoportokat veszünk figyelembe, kérdésekre válaszolunk, oktatunk, szórakoztatunk, ötleteket adunk, szakértői státuszt, márkát építünk. Erről itt találsz részletesebb leírást.

A tartalmi on site SEO szolgáltatás menete

Meglévő oldal esetén egy SEO elemzést végzünk, hogy lássuk mire hol áll az oldal. Ez után a fő kulcsszavakra definiáljuk a konkurenseket és megnézzük, miben adak többet, vagy mást. magyarán azt vizsgáljuk meg, hogy egy adott kulcsszó, vagy keresőkifejezés top 1-3 helyéhez mit kell “tudnia” az adott oldalnak. 

Ennek alapján készül egy SEO stratégia

  1. Kiderül, hogy az eredmény milyen tartalomtípusokkal érhető el, 
  2. mennyi és milyen hosszú és tagolású szöveget kell írni és milyen kulcsszósűrűség ideális
  3. illetve mennyi és milyen link struktúrát igényel.

A SEO stratégia nálunk kérhető önállóan is, mint szolgáltatás

Ekkor pontosan definiált feltételeket és tennivalókat adunk meg, és a keresőoptimalizálás kivitelezése végezhető akár cégen belül, vagy a vállalkozó maga is megteheti.

 A SEO folyamatot tudjuk mérni – ez egyfajta tanácsadás, egyszeri költséggel. Ennek árát őradíjasan számoljuk fel.

KAPCSOLAT

A tartalmi keresőoptimalizálás szolgáltatás menete:

Az első lépés egy konzultáció a webhely tulajdonosával, hogy mi szolgálja legjobban az üzleti célokat. Utána a munka kicsit más, ha induló, vagy ha meglévő oldal seo szolgáltatás menetét nézzük.

Új, induló honlap SEOMeglévő honlap SEO
Kulcsszószűrés, keresőszavak megtalálása, csoportosításaEddigi kulcsszavak felülvizsgálata, új, potenciális szavak keresése, csoportosítása
Az induló weboldal, vagy webáruház SEO szövegírásaTartalmi frissítés (meglevő tartalmak felügyelete, aktualizálása, optimalizálása)
Meta tag-ek megírásaMeta tag-ek megírása, optimalizálása
Blogírás, SEO cikkek írásaMeglevő cikkek frissítése, illetve újak írása
Képek leírása, alt tagok description-ok megadásaKépek SEO szempontú  felülvizsgálata, hiányzó helyek kitöltése
Egy táblázatban röviden ősszehasonlítottuk, miben tér el a folyamat.

SEO szolgáltatás és kivitelezés – Mindig a felmérés és annak eredménye, illetve az Ön kívánságai szerint készül. 

Az a lényeg, hogy a megfelelő keresőszavak megtalálása után ezekre előre juttassuk az oldalt, lehetőleg a találati lista elejére. Soha nem mondhatunk top1 helyet, általában a felső 3 hely célzása az elsődleges cél. 

Nem lehet egyben letudni az egészet

A SEO kivitelezés egy folyamatosan változó, áramló közegben való mozgás: mindig adódhatnak új keresőkifejezések, lehetnek új versenytársak, felbukkanhatnak új aspektusok a fő téma mellett.

Mikor hoz jó eredményt?

Akkor csináljuk jól a SEO kivitelezést, ha egy élő, folyamatos interakcióban vagyunk az oldallal és annak a keresési piacával. Ez nem megérzés, vannak rá seo programok, melyek magyar nyelven is működnek. Azzal kell számolni, hogy ezek a programok fizetősek, az ingyenes verzió vagy nincs, vagy olyan keveset ad, amivel töredékét tudnánk lefedni annak, amit valójában látni lehet és kell is a sikerhez.

A havi seo szolgáltatás bevételnöveléshez vezethet
kép forrás pexels

A SEO szolgáltatás két részből áll: 

1 – Az indulás előtti beállítások, technikai SEO

Első lépés a technikai keresőoptimalizálási beállítások elvégzése. Ezt vagy a te webmestered végzi el, vagy a mi partnerünk. Utána a mérések, meta tag-ek, Analytics, Search Console, illetve a célok mikro és makrokonverziók beállítása a Google Tagmanagerben. A főbb hibák, hiányosságok kijavítása, vagy az oldal tartalmi indulásának megalkotása. Ahogy mondani szokták, az oldalt stabilan a “startvonalra helyezzük”. De ez csupán a kezdet.

Sokan gondolják az, hogy “jól megseózzák” az oldalt, aztán majd megy. 

A lendkerekes autó is megy egy kicsit. Aztán lelassul, végül megáll. Sokkal nehezebb egy zuhanásból visszahozni az oldalt, mint el sem engedni a SEO folyamatot.

2 – Folyamatos havidíjas keresőoptimalizálás

  1. Tartalmi rések figyelése és a célzott potenciális kulcsszavakra új tartalmak, oldalak írása.folyamatosan kutatni új kifejezéseket, lehetőségeket
  2. az oldal tartalmának frissítése, pl. blog. 
  3. linképítés, megfelelő értékű és relevanciájú oldalakon való tartalom elhelyezése
  4. konkurenciafigyelés – az adott keresőkifejezésekre konkurens oldalak nyomon követése
  5. Riportok, jelentések készülnek, látod a folyamatot.

Google találati helyezés garanciát nem tudunk vállalni.

Ezt sokan kérdezik és sokan szeretnék, de nem megy. Mivel sok olyan tényező van, amire nem vagyunk hatással, ezt nem lehet felelőséggel bevállalni. Bármikor jöhet egy algoritmus frissítés, vagy egy piaci változás, ami átrendezheti a találati sort. A maximumot tesszük meg am a tudásunk és s SEO szoftvereink által megtehető, de a végeredményre garancia nem adható.

A sikerdíjas SEO nem a mi kenyerünk

Néhány online marketing ügynökség, vagy szabadúszó szakember kínál sikerdíjas SEO konstukciót, de mi nem. Sikerdíjas keresőoptimalizálás esetén sokszor vannak kisebb nagyobb buktatók, például nem engednek beleszólni abba, mire tartják elöl az oldalt. 

Vannak könnyebb és vannak nehezebb keresőkifejezések, lehetetlen lenne mindre sikergaranciát vállalni. Ezzel pont a lényeg vész el, hogy egy élő és interaktív kapcsolat legyen, ami a legjobban kiszolgálja az ügyfél érdekeit.

SEO szolgáltatás árak 2023

Az “ingyen kattintás” sincs ingyen. Erre nehéz konkrét számokat mondani általában, Ezek irányárak, mindig konkrét, írásos ajánlatot adunk. Vannak olcsóbb, egyszerűbb témák és vannak nehezek. Egy mindennapos lakossági szolgáltatásnál biztos drágább egy prémium ingatlan, vagy  ipari szoftver pl.

SEO felmérés díja weboldal55.000+áfa
Webshop 5 kategóriáig (felette egyedi ár)99000 Ft+áfa-tól
A technikai SEO óradíja15.000+áfa
Mérések beállítása, összekötése80.000 Ft+áfa
SEO stratégia alkotás, egyedi áron, a céltól, piactól függően99000 Ft+áfa-tól
SEO blogcsomag havi 4 cikk egyszerűbb témák80.000 Ft+áfa
Linképítés ára prémium oldalakon 85.000 Ft + áfa-tól
Mennyibe kerül a SEO? Árajánlatot 1 munkanapon belül tudunk adni, ezek csak irányárak

Folyamatos SEO szolgáltatás esetén az eredményeket folyamatosan dokumentáljuk. A többit személyesen mondjuk el a feladat ismeretében. Most ennyit tudtunk elmondani, de biztos vannak kérdéseid. Beszéljük meg!

KAPCSOLAT