Szövegírás árak 2023.

A marketing szövegírás árak többféle módon adhatók meg: óradíjban, karakterárban, szavak árában vagy projektdíjban. ha ezt a cikket olvasod, annak két oka lehet:

  1. keresel valakit, aki olyan tartalmat tud készíteni neked, ami elad és a keresők is szeretik.
  2. vagy magad is ezzel foglalkozol és a szövegíró árak témában épp piackutatást végzel.

Bármelyiket is vesszük alapul, ott tartunk, hogy végső soron az eredmény a lényeges. Ha van eredmény, akkor a szövegírás árak szinte eltörpülnek mellette. Van erre egy jó megállapítás:

 „SOSEM AZ ÁR MAGAS, HANEM AZ ÉRTÉK ALACSONY” (Jim Edwards)

Ebből az következik, hogy értéket kell adnia egy szövegírónek, nem pusztán karakterszámban számolt kontentet. Érték pedig annak a célnak a teljesülése, amiért a szöveg, tartalom készült.

Ha a részletekre, hogy mi és miért annyi, most nem akarsz figyelmet fordítani, akkor kattints a tartalomjegyzék ártáblázat linkjére, vagy görgess le nyugodtan. 

A ChatGPT és egyéb AI szoftverek a szövegíró árakat is megreformálták.

Nem lett ingyenes, inkább egy hatalmas szűrónek tekintjük a minőségi, reklámszövegírás és a géppel is elvégezhető monoton tucatszövegek között. Sokan vélik úgy, hogy maguk is meg fognak birkózni a szövegírással, ha kipróbálják, esetleg vesznek egy-két tudásanyagot. Tapasztalat szerint azonban a legnagyobb hibát nem az íráskészség hiánya jelenti, hanem az, hogy belülről látod a céged, túl régóta vagy benne. egy külsős, friss szemmel, vevőközpontúan néz rá. 

Sokan először a szövegírás árak után érdeklődnek, de addig nem tudunk árat mondani, amíg nem ismerjük a projektet.   Van erre egy hasonlatom: egy házat ő itt és most mennyiért építene fel? Ekkor jön a visszakérdezés, jó, de milyet? – hát én is ezt kérdezem a szövegről, hogy árat tudjak kalkulálni. 

Mit mutatnak meg a szövegírás árak?

Karakteráras szövegírás, vagy szavak száma szerinti ár

A karakterárban elég nagy a szórás a 1 Ft-tól akár 8-10 forint is lehet, ahogy látom más oldalakon. A szószám alapú árazásról meg nem tudok mit mondani, olyat sosem végeztem.

Azért gondoljuk azt is végig, hogy milyen minőséget kaphatsz egy forintért? A szövegírás árában gondolatok, tudás, kutatómunka is lehet, sőt idegen nyelvű forrásanyag megértése is. Egy olyan szövegíró, aki pár hete még teljesen más szakmában dolgozott és anyagi okokból kipróbálja magát, ott nehéz minőségről beszélni.

Ő fix karakterárat fog számolni függetlenül attól, hogy egy ipari szoftverről, vagy épp a műszempilla trendekről kell írnia. Nem ért hozzá, de „beveri a leütésszámot”.  Az ő életüket fogja nagyon megnehezíteni az AI.

Cikkírás árak, egy PR cikk ára

Ha megkérdezik, mennyibe kerül egy cikk írása, akkor a terjedelem és a téma ismeretében már pontos árat lehet adni. De ez mégis mi alapján kalkulálható? – nagyjából a ráfordított időmennyiség alapján, ami a témához kell. Ez azt is jelnti, hogy van annyi gakorlata a szövegírónak, hogy tudja mi éri meg neki.

A szövegírás ár a ráfordított idővel és tudásszinttel arányos. Okos vagy,  jó szakember, jó cégnél – akkor szerintem a számodra elérhető legjobb szövegírót kell megtalálnod, hogy ezt elmondja a nagyvilágnak. Olyat, aki a maga szakmájában épp olyan jó, mint te a tiedben.

Ha túl kevésre jön ki az óradíja, sokkal alacsonyabb, mint a tied, akkor kezdj el gyanakodni. A szövegíró az esetek többségében alkotó szellemi munkát végez, nem gyorséttermi kisegítő.

Egy kisebb cikk is 1-2 órát igényel. Egy nagyobb lélegzetű, normális cornerstone SEO cikk elkészítése (10.000-15.000 leütés terjedelmű, utánajárós, kutatást igényló szöveg) cikk kb. 4-5-6 órás, vagy akár egy teljes napi rendes, kreatív munka. 10+ év szerkesztőségi és reklámszövegírói gyakorlat mondatja mindezt.

A szövegíró árak hogyan mérhetők időben?

A marketing szövegírás ára mindig a belefektetett időről és tudásról szól, illetve a téma nehézségével arányos. Mi mindig fix időkerettel és árral dolgozunk, amit nem lépünk túl. Ha előre látszik, hogy több a feladat a kalkuláltnál, akkor azt mindig külön egyeztetjük.

Mennyi a céges blogírás ára?

Ha szövegíró egyben kiszervezett céges blogger is, akkor az rendszeres megbízás esetén több és jobb tartalmat fog jelenteni a megbízójának. Nyilván beletanul, kiismeri a piacot, a célközönséget és ez a szövegek javuló minőségén ez meg fog látszani.

Folyamatos munka mellett az ilyen típusú marketing szövegírás keretösszegben történik, ekkor mindkét félnek nagyobb mozgástere van.

Egy blog heti 1-2 cikke, vagy havi pár cikk ára könnyen és gyorsan kalkulálható.

A blogírás ára tehát attól függ mi az elvárásod, mennyi munkát kell beletenni: lehet egy egyedi vállalatirányítási alkalmazás, vagy IT, prémium ingatlan, esetleg speciális ipari témád – ez több időt igényel.

Az egyszerűbben definiálható életmód, mindennapi lakossági szolgáltatások. Nem lehet a kettőt egy árban mérni. 

Azonban az elvárásaid a legfontosabbak: mert egyszerű témáról is lehet nagyon magas színvonalon írni, illetve bonyolultnak tűnő dolgokat felületesen érinteni.

ÁRTÁBLÁZAT 2023.

Amit ebben a táblázatban találsz, az  NEM MINŐSÜL AJÁNLATTÉTELNEK. Csak egyéni, írásban adott árajánlatadás után dolgozunk.

Egy témában csak egy ügyfelet fogadunk, így ha arra már van megbízásunk, lehet, hogy el kell utasítanunk a felkérést. Áraink frissültek 2023-as évre.

Szövegírás ára, óradíj magyar nyelven 19.000 ft+áfa/óra
Szövegíró óradíj angol nyelven 80 €+áfa -tól
Klasszikus, hosszú landing szöveg, reklámszöveg írása 79.000+áfa-tól
1-2 képernyős rövid landing írása 39.000+áfa-tól
Landing felírató oldal + 5 hírlevél 140.000+áfa-tól
Landing oldal + rövid e-book, csali 140.000+áfa-tól
Landing oldal kompletten szöveg+ weboldalkészítés 250.000+áfa-tól
Landing oldal + rövid e-book, csali+levelek kampány egyedi
Landing oldal A/B teszteléssel egyedi
E book árak (témától, terjedelemtől függ) 79.000+áfa-tól

Bemutatkozó anyagok árai

Bemutatkozó levél 1 db nem vállaljuk
Bemutatkozó levelek 3-4 célcsoportra hangolva 85.000+áfa
Bemutatkozó prezentáció (ppt 20 diával, jegyzet alapján) 150.000+áfa-tól
Bermutatkozó oldal “rólunk” 25.000+áfa
Bemutató katalógus szöveg (print) 89.000+áfa (egyeztetés szerint)

Weboldal szövegírás árak

Weboldal szövegírás URL-ek szerint egyszerű téma 25.000+áfa-tól
Weboldal szövegírás URL-ek szerint közepes, utánajárós 35.000+áfa-tól
Weboldal szövegírás URL-ek szerint nehéz (IT, ipar, Jog) egyedi
Weboldal komplett szövegezése kedvezőbb  projektáron

Webshop szövegírás árak

Webshop termékleírás (termékoldali szöveg) 3500+áfa-tól
Webshop termékleírás (hosszabb, részletesebb, landing szerű) 30.000+áfa-tól
Webshop kategóriaszöveg

4000+áfa-tól

Webshop szövegírás komplex, kedvezményes projektáron, nagyobb mennyiség egyedi

 

Marketing tanácsadás árak (SEO szoftverrel, Analytics, Search Console, hirdetési fiókok, GoogleCégem)

SEO és online marketing tanácsadás, szoftveres audit (minimum 2 óra) 75000+áfa/alkalom
start tartalmi SEO téma audit és kulcsszószűrés weboldalhoz 79.000+áfa
SEO audit webshop (kategóriák, témák számától függően) 89.000+áfa-tól
Konkurencia elemzés, online piackutatással 150.000+áfa-tól

Blogírás árak, cikkírás, posztolás, social media, hírlevél készítés

Cikkírás ára egyszerű téma 19.900+áfa-tól
Blogcikk ára közepesen nehéz téma 25.000+áfa-tól
Cornerstone cikk ára 69.000+áfa-tól
Havi rendszeres blogolás ára kedvezőbb projektáron egyedi
Facebook, Instagram, LinkedIN posztolás egyedi
Hírlevél készítés, heti, havi email kampány ára egyedi

Komplex havi ügynökségi csomagok, melyek összetételét, a tevékenységeket mindig egyénre, piacra tudjuk alakítani a szövegírástól a social media jelenlétig, blogírás, SEO, hírlevél : több terület, több szakember összehangolt munkája.

Havi komplett kiszervezett online marketing ára
(nem lehet pontos árat adni, csak a feladat ismeretében)
 
Havidíjas SEO (sok tényező alapján lehet rendes árat mondani, függ a területtől, a versenytől) egyedi

A szövegen túl az oldal tartalmi stratégiáját, a tartalmi SEO tervezését és komplett kivitelezését is vállaljuk. Értéket adunk, nem pusztán sorokat.

Az egyedi, forintra pontos ár 24 órán belül megtudható, küldünk egy korrekt, a feladat ismeretében összeállított ajánlatot. Ebbe mindig teszünk bele munkát, odafigyelést, személyes egyeztetést.